Jeg er utrolig glad i Romania og det rumenske folket, men av og til kan de irritere deg til de grader.

Vi hadde tenkt oss på shopping i Bucuresti i går, men slik ble det ikke. Det gikk hull på ett vannrør i leiligheten. Kjipt, men det er vel sånn som skjer.

Marian gikk ut på formiddagen for å finne en «instalator sanitar», en rørlegger eller noe sånn. Han fant en, men han kunne ikke komme før kl.14 pga jobb. Greit nok det, og vi ventet på han. Men mannen kom jo full for å gjøre jobben. Det sier seg vel selv hvordan den jobben ble gjort; ett vridd rør limt sammen med det gamle røret. Når vi reagerer og spør om det vriddet røret, sier han bare at han har sjekket det og at det fungerer fint. Eh…jaja, time will show, tenker vi.

Vi fikk beskjed om å vente noen timer på at limen mellom det nye og det gamle røret skulle tørke, men da vi skrudde på vannet igjen lakk det forsatt. Marian gikk ned for å «klage», og mannen satt og drakk sammen med vekterene som passer på bygningen hvor han bor. Joda, han lovde han skulle komme å fikse det i dag morges kl.7 (derfor ble det ingen tur til Bucuresti i dag heller). Det hele er jo bare til å le av. Går det an å bli mindre seriøs???(Godt betalt fikk han også. )

Kl.8 i dag morges var ingen «rørlegger» komt, og ikke kom han heller. Flere av «kompisene» til denne rørleggeren tilbudde seg å komme å fikse det, men var egentlig mer interessert i hvor mye vi hadde betalt han i går og hvor mye de ville få. Alt handler om penger, finanskrise og hvor galt det er her i landet. Alle vi møter klager på og snakker om «denne krisen» og hvor gale det er. Alle er deppa og trenger penger, men har søren meg i overflod av «unødvendige ting» som de kunne tjent masse penger på å ikke ha.

Tilbake til dagen i dag: Etter mye leting etter noen litt mer seriøse fant vi endelig en som kunne fikse røret, men han kunne ikke komme før om 2 timer. Greit nok det, men 2timer ble til 4 eller 5.

Jaja, mannen kom ihvertfall til slutt og gjorde en SUPER jobb!!!!Endelig vann igjen, men tenk at det tok to dager på å fikse ett vannrør.

Reklamer