Her kommer et lite blogginnlegg som ikke har noe med håndarbeid å gjøre, men håper det går greit…

Nå er det påske her i Romania, og vi har besøk av foreldrene mine fra Norge. for et par dager siden reiste vi en liten tur til hovedstaden, Bucuresti, og spaserte litt rundt i byen.

Bucuresti er som så mange andre storbyer/hovedsteder; travel og masse masse folk. Det første vi gikk for å se var «Folkets hus»/Parlamentsbygningen, palasset som diktatoren Ceausescu fikk bygd på 80-tallet før han ble henrettet. Palasset skal være nr.2 over verden største bygninger, og er et helt enormt byggverk. Vi var også på en guidet tur inni palasset, og på en time fikk vi besøkt ca. 5% av bygningen (da hadde vi gått ca en kilometer der inne).

Vi besøkte også deler av gamle Bucuresti, bla Lipscani som er ei koselig, utrafikkert gate med gatemusikanter, kunstnere og masse koselige kafeer og butikker.

Bucuresti har mange flotte gamle bygninger, mange har de nok hatt sin storhetstid og ser ganske falleferdige ut, men det var gøy å se at også flere bygninger ble renovert/var nylig blitt renovert.

Ei lita ei som koste seg i parken Izvor like ved «Folkets hus»

Vi fikk ikke tid til å se så mye mer, og det finnes så mye mer å se og besøke. Men om ikke lenge får besøk igjen fra Norge – fullt mulig det blir en tur da også… I tillegg må vi nok på en liten shoppingtur til «storbyen» også – SÅ mye mer og bedre butikker der 🙂

Reklamer